Coronazelftesten gaan bij drogisterijen al voor € 2,89 over de toonbank.
Volledig scherm
Coronazelftesten gaan bij drogisterijen al voor € 2,89 over de toonbank. © ANP

Coronazelftest voor een prikkie, maar deugen doen ze niet allemaal

Supermarkten en drogisterijen stunten met coronazelftests: voor nog geen drie euro heb je er één in huis. Maar de kwaliteit laat regelmatig te wensen over, stelt de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. Zo worden in snoepautomaten in de Amsterdamse metro al maanden sneltests verkocht die ongeschikt zijn voor zelfgebruik. 

3 reacties

 • Anton van Driel

  1 jaar geleden
  "robuustere PCR-tests"... Ah ja.. de pcrtest die ook aanslaat op corona als je het in een glas met redbull doet? Aah duidelijk. Er wordt weer goed geld verdient. Follow the money.
 • Pieter Zeeuw

  1 jaar geleden
  Jezelf testen als je geen symptomen hebt is onzinnig. En heb je wel symptomen dan is het verstandig gewoon thuis te blijven ongeacht de testuitslag. Wat die testen dan voor zin hebben, begrijpt niemand.
 • Mies Bauwvrauw

  1 jaar geleden
  "Zelftests mogen alleen worden gebruikt door mensen die geen klachten hebben." En de GGD denkt dat mensen zich hier ook maar iets van aantrekken? Zie ook niet zo goed in waarom dit niet zou mogen. Meldt het bij de GGD als je positief test en laat je bij hun testen.
 1. Fataal auto-ongeluk is drama voor jonge vriendengroep: ‘R. moet de gevolgen van zijn fout voor de rest van zijn leven meedragen’
  PREMIUM

  Fataal au­to-ongeluk is drama voor jonge vrienden­groep: ‘R. moet de gevolgen van zijn fout voor de rest van zijn leven meedragen’

  Op 27 augustus 2020 net na middernacht maakte een harde klap tegen een boom in het buitengebied van Markelo een einde aan twee jonge levens. Maandag stond Brett R. uit Lochem, de bestuurder van de ongevalsauto, voor de rechter in Almelo. Op de zitting werd duidelijk dat de vriendschapsbanden sterker zijn dan ooit. Het diepe verdriet wordt samen verwerkt.