Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

De buren? Die moeten niet zo mekkeren

Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Er stond afgelopen weekend een opmerkelijke advertentie in de landelijke kranten. Eva, een Amsterdamse, schreef een soort van ingezonden brief aan al haar stadsgenoten. Eva verhuurt namelijk haar appartement via Airbnb en wilde graag even vertellen hoe positief ze daarover is. Echt! Ze ontmoette daardoor zoveel leuke mensen! En haar buren hebben vaak amper door dat er gasten zijn! Het kwetst Eva dat mensen zo negatief zijn over de verhuursite, terwijl zij er zoveel vreugde uithaalt! Ze snapt heus ook wel dat lallende vrijgezellenfeesten in het appartement van je buren niet zo fijn zijn, maar die gasten heeft zij dus nooit!

 1. Wanhoopsbrief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

  Wanhoops­brief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

  TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”
 2. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”