Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

De herfst keert terug: weekend vol regen en wind

Het herfstweer keert komend weekend terug. Zowel zaterdag als zondag valt er veel neerslag en waait het stevig.  Met maxima van 13 graden blijft het echter zacht voor de tijd van het jaar.

Wie plannen heeft voor een boswandeling doet er verstandig aan morgen op pad te gaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag bereiken de eerste buien ons land en is het even gedaan met het mooie weer.  

Zaterdag gaat het in het hele land regenen, maar krijgen vooral de kustprovincies te maken met stevige neerslag. Combineer dat met een krachtige wind en typisch herfstweer is een feit. Aan de kust kunnen zware windstoten ontstaan tot 75 kilometer per uur. Landinwaarts is de wind minder krachtig en komt met vlagen. ,,Wie langs het sportveld staat dit weekend doet er zeker verstandig aan een paraplu mee te nemen’’, aldus weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt het wisselvallig. De zondag kenmerkt zich dan ook door buien, waarvan het zwaartepunt in de middag ligt. Tussen de neerslag door laat het zonnetje zich regelmatig zien. Waar de temperatuur normaliter rond de 9 à 10 graden ligt, is het dit weekend met maxima van 13 graden nog steeds zacht.