Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘De oprichting van ‘BoerBurgerBeweging’ kan weleens succesvol worden’

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Wie sympathie voor de boeren en hun acties heeft, moet zich gisteren ook een aantal keer op het achterhoofd hebben gekrabd, bijvoorbeeld toen er een foto opdook van een doodskist met daarop de naam ‘Jesse’ – een verwijzing naar de politieke leider van GroenLinks.

Twee weken geleden, toen de guerrillaprotesten gemoedelijk verliepen, met trekkers op het Scheveningse strand, nam de gunfactor voor de agrariërs alleen maar toe. Ze hadden hun boodschap overgebracht en keerden daarna huiswaarts. Basta.

Maar hun chagrijn en ongeduld worden groter, met als gevolg dat niet iedereen zich meer kan beheersen. De deur van een provinciehuis sneuvelde, een agent werd per ongeluk aangereden en er klonken liederlijke teksten over politici.

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.