Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Carin Verbruggen

De schuld van verkrachting wordt bijna systematisch bij vrouwen neergelegd

Zij ZegtJournalist Debby Gerritsen duikt met een vrouwelijke blik in de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

14 reacties

 • Peter Looyenga

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af of dit kan: @Ceciel: nope! Je laat precies de kern van het probleem zien: heb niet het lef om kritiek te uiten want dan heb jij het gedaan. Als het vrouwen betreft dan is kennelijk alles meteen goed want... kennelijk is er toch sprake van het zwakkere geslacht waar wij mannen rekening mee dienen te houden ondanks alles? Dat extreme, DAT is het probleem hier: enkel omdat ik kritiek uit op het artikel ben ik ineens vrouw onvriendelijk? Over rechts/links extreem gesproken....
 • Jeanine Koelewijn

  1 jaar geleden
  Eens, zelfregulerend vermogen moet worden aangesproken. Als jongens en mannen afkeurend door jongens en mannen worden aangesproken als zij stoere seksuele praat uitslaan over of jegens vrouwen zal de trend hopelijk omslaan en zullen vrouwen met respect worden bejegend. Dit werkt als het goed is twee kanten op. Kortom de basis ligt in de opvoeding en ons voorleven op onze kinderen en hierin steeds het gesprek aan gaan.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Peter Looyenga laat precies zien waar de schoen wringt. Het is dus tòch de schuld van de vrouwen. Wat een verrassing. Not. De eerste reflex die ik vaak hoor, is heel gemakzuchtig: dan gaan jullie toch de straat op? Of: Waarom doen jullie niks aan de onderdrukking van jullie Arabische zusters? Er is een grondige attitudeverandering en nodig en die moet toch ècht van de mannen zelf komen. Mannen corrigeren elkaar ook nooit als er eentje vrouwonvriendelijke taal uitslaat. Dus verandert er niks.
 • George van der Sanden

  1 jaar geleden
  @m.dunk,helemaal mee eens!
 • Peter Looyenga

  1 jaar geleden
  @M. Dunk: er is een groot verschil tussen online & de echte wereld. En in de echte wereld zijn we al zover dat je als man in de VS de cel in kunt gaan enkel doordat een vrouw "rape" roept, want men kiest - in eerste instantie - haar zijde. Mijn probleem met dit artikel is dat het op mij overkomt alsof de columinste haar eigen situatie probeert te projecteren als argument, maar dan wel met behulp van een ander wanstaltig misdrijf. Naar mijn mening doet dat eerder kwaad dan goed.
 1. Helma geeft zich bloot in boek over borstkanker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’
  PREMIUM

  Helma geeft zich bloot in boek over borstkan­ker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’

  Dertien shoots en bijna 1200 foto's. Helma Havinga (45) stond meestal áchter de camera wanneer een foto gemaakt werd, maar toen ze de vernietigende diagnose borstkanker kreeg, veranderde dat. Twee jaar lang focuste ze op haar herstel, dat werd vastgelegd door goede vriendin en fotografe Anneke Davids. Zaterdag, op Wereldkankerdag, verscheen hun boek: Je tiet of je leven.