Overal hebben horeca-ondernemers met de rolmaat in de hand de tafels optimaal neergezet.
Volledig scherm
Overal hebben horeca-ondernemers met de rolmaat in de hand de tafels optimaal neergezet. © Van Assendelft Fotografie

De terrassen zijn weer open, ‘maar geen enkele ondernemer gaat geld verdienen’

Stipt om 12.00 uur heropende de Nederlandse horeca. De opluchting is groot, bij zowel ondernemers als klanten. Maar draaien op halve kracht door de beperkingen heeft een prijs. Koninklijke Horeca Nederland sluit niet uit dat er op den duur betaald moet worden om op het terras te mogen zitten, of dat de drankjes duurder worden.

  1. RIVM zegt voor het eerst: ‘Besmetting via kleine druppeltjes in de lucht is mogelijk’

    RIVM zegt voor het eerst: ‘Besmetting via kleine druppel­tjes in de lucht is mogelijk’

    Overdracht van het coronavirus via kleine druppeltjes in de lucht, zogeheten aerosolen, is mogelijk, dus we moeten er rekening mee houden dat het coronavirus zich door de lucht verspreidt. Dat zegt viroloog Erwin Duizer van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in een gesprek met deze nieuwssite. Het is voor het eerst dat het RIVM zulke stellige uitspraken doet over de rol van microdruppels.