Volledig scherm
Een fietser in de regen op de Scheveningse boulevard. © ANP

De week begint grijs, maar in het weekend kan de korte broek weer aan

De astronomische herfst begint volgende week maandag, dus deze week is officieel de laatste week van de zomer. Maar met 14 graden, wolken en regen is het zomergevoel ver te zoeken. Met een beetje geluk kunnen we komend weekend wel voor de laatste keer de korte broek uit de kast trekken. 

Een langgerekt regengebied strekt zich vandaag uit van de westkust naar het oosten, zegt Marco Verhoef van Weerplaza. Er waait een zwakke tot matige wind, die koude lucht meeneemt uit de omgeving van IJsland. De (mot)regen houdt tot in de middag aan en het is zo’n 14 graden. In het noordoosten wordt het snel weer droog en kan het 17 graden worden. In het zuiden is het eerst nog droog, maar gaat het in de loop van de dag zachtjes regenen. Daar wordt het 17 tot 19 graden. 

Zomerweekend

De komende dagen blijft het fris, met een middagtemperatuur van rond de 16 graden, al zal de neerslag en bewolking wat afnemen. Af en toe kan de zon doorbreken. Vanaf donderdag ‘krijgt deze meer ruimte’, gaat er een warme wind vanuit het zuiden waaien en gaan de temperaturen weer omhoog. In het laatste officiële zomerweekend wordt het om en nabij de 20 graden, en in het (zuid)oosten nog warmer. Misschien wel voor de laatste keer dit jaar. 

  1. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
    video

    Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.