Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Jan Riethof (65) is journalist. Hij heeft een dochter (26) en een zoon (24). Egbert Jan woont in z’n eentje in een huis met drie verdiepingen. © Joost Hoving

De zoon van Egbert Jan woont weer thuis: ‘Ik word er niet gelukkig van’

Egbert JanNa zijn wereldreis trok Yann weer bij zijn vader in. Eén, twee maanden, was de bedoeling. Inmiddels zijn het er zes.

In mijn heg heeft een merelpaar een nest aangelegd. Van Adje (de kat, 17 jaar) heef het gezin niets te vrezen. Ziet ze een vogeltje, dan zakt ze voor de vorm even door haar wrakke pootjes. Daarmee is het ritueel voorbij.

Van vogeltjes word ik sentimenteel, dus ik kijk bewogen toe hoe dappere moeder Merel een kraai wegjaagt. Vader, helemaal in het zwart, brengt hapjes naar het nest, prima rolverdeling.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”