Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar

VIDEODe zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’

3 reacties

 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Martin dat paniek zaaien doet Jan Bergmans wel. Trouwens het is goed om de vinger aan de pols te houden, dat hadden ze vorig jaar al moeten doen.
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Gaan we weer angst en paniek zaaien? Er zijn bijna geen besmettingen meer, en de vaccinaties gaan als een trein. Kennelijk zijn de instanties in paniek nu hun invloed en talkshow uitnodigingen teruglopen.
 • Jan Bergmans

  1 maand geleden
  Het Rhinovirus rukt ook op in Europa. Een jaarlijks terugkerend Zomervirus met als symptomen verkoudheid met mogelijk wat koorts en griepverschijnselen erbij. (Zal nu wel weg zijn 😂. Maar maak je maar vast klaar voor de QR Code lockdown in het najaar als de Influenza onder de noemer Corona weer gaat huishouden qua besmettingen (en een beetje qua ziekenhuisopnames, maar die is zo overbelast met huidige capaciteit). Alleen naar buiten met geldige QR. Fijne zomer nog!