Sympathisanten van de actiegroep Nederland in Verzet demonstreren op de Dam als steun voor de boeren, vissers en truckers. ANP RAMON VAN FLYMEN
Volledig scherm
Sympathisanten van de actiegroep Nederland in Verzet demonstreren op de Dam als steun voor de boeren, vissers en truckers. ANP RAMON VAN FLYMEN © ANP

‘Demonstratie van de eeuw’: paar honderd mensen met tiental tractoren en trucks op de Dam

Enkele honderden demonstranten hebben zich zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam verzameld. Ze hebben een tiental tractoren en vrachtwagens meegenomen, die versierd zijn met spandoeken. De actievoerders reageren op een oproep van actiegroep Nederland in Verzet, die vorige week een ‘wereldwijd protest’ aankondigde om onder meer boeren, vissers en truckers te steunen.

26 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Mag ik nog een reactie geven op de post van @Mark-Paul Goedhart ('de Noordpool bestaat enkel uit ijs uit bevroren water, als dat smelt blijft de massa hetzelfde en zal de zeespiegel niet stijgen')? Dat smeltwater is wel een groot maar niet het grootste probleem. Dat is dat door de opwarming het permafrost ontdooit, alsook in Siberië. Permafrost is de (tot nu) permanent bevroren bodem dat heel veel methaangas bevat. Als dat gas vrijkomt dan zal de opwarming van de aarde niet meer te stoppen zijn.
 • Theo Cools

  2 maanden geleden
  De anti alles types hebben het weer overgenomen. Die zijn er enkel op uit om het land verder te ontwrichten. Hoog tijd om nu met het tractor geweld te stoppen. De toeslagen moeders en de mensen in het aardbeving gebied in Groningen bezitten geen tractors. De boeren hebben niet het alleenrecht op leed. Op deze manier sluiten zich enkel zeer suspecte groepjes bij de boeren aan.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  De gele hesjes ontbreken alleen nog..
 • Marijke Wissink

  2 maanden geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Geen boer die óók maar iets met deze club te maken heeft. Het zijn zeer waarschijnlijk ook de relschoppers die regelmatig bij de echte én gegronde protesten aanwezig zijn.
 • Gerard Schuurman

  2 maanden geleden
  Ik kom zo nu en dan reacties tegen dat boeren niet zo moeten klagen, omdat de melkprijs hoger is. Maar dat gaat het helemaal niet over. Ze strijden voor hun bestaan. Wat hebben ze aan bijvoorbeeld een goede opbrengstprijs voor melk, als er geen toekomst meer is, en al hun hebben en houden kwijtraken.