Dertig mensen springen uit vrachtwagen op A2 bij Maastricht

UPDATEZo’n dertig mensen zijn vanochtend rond 8.45 uur uit een vrachtwagen op de A2 bij Gronsveld gevlucht en over de A2 naar de Maastrichtse wijk De Heeg gerend. Politie en marechaussee wisten in de loop van de dag elf vluchtelingen op te pakken. Ook de chauffeur van de truck, een 22-jarige man uit Roemenië, is aangehouden. De door hem bestuurde vrachtwagen is in beslag genomen. 

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om migranten, die op weg zijn naar het Verenigd Koninkrijk. Negen van hen zijn minderjarig en worden naar een opvang voor minderjarige alleenstaande asielzoekers in Ter Apel gebracht. Ook zijn twee volwassenen gearresteerd. Zij gaan volgens de politie of in vreemdelingenbewaring, of worden uitgezet richting het land van herkomst. Waar de migranten vandaan komen, kon de woordvoerder van de politie nog niet zeggen.

Volgens de woordvoerder is de chauffeur van de uit Cyprus afkomstige truck op de A2 bij Gronsveld mogelijk gestopt, zodat de vluchtelingen eruit konden springen. Vervolgens is de vrachtwagen nog ruim 10 kilometer doorgereden naar Houthem. Daar heeft de politie de chauffeur aangehouden.

Ook kinderen

Volgens de politie gaat het om zowel kinderen als volwassenen. Uit welk land de gevluchte mensen afkomstig zijn, is nog niet duidelijk. ,,Dat moet nog onderzocht worden”, zegt de politiewoordvoerder tegen De Limburger. Waar de overige 19 vluchtelingen zijn gebleven, is onbekend. De politie is niet meer actief op zoek naar hen.

Volledig scherm
De A2 bij Gronsveld © Google Streetview