Deze mensen zijn blij met de versoepelingen: 'Bruiloft met 1,5 meterregel wilde ik gewoon niet’

VideoDe coronaversoepelingen komen voor veel Nederlanders als geroepen. Sportwedstrijden, bruiloften, evenementen: eindelijk kunnen we ze weer samen beleven. Maar ook een uitvaart voelt beter als je je verdriet met zo veel mogelijk mensen kunt delen. 

 1. LIVE | 11.600 boetes voor niet dragen mondkapje in ov; controleurs GGD Utrecht massaal om de tuin geleid
  Coronavirus

  LIVE | 11.600 boetes voor niet dragen mondkapje in ov; contro­leurs GGD Utrecht massaal om de tuin geleid

  Sinds de invoering van de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer zijn 11.600 mensen bekeurd voor het niet dragen ervan. Zij kregen een boete van 95 euro. Veel Utrechters zijn de controles door de GGD zat. Ze werken niet meer mee aan het bron- en contactonderzoek en hangen op zodra er door de ‘rechercheurs’ wordt gebeld. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in dit liveblog. Lees hier het vorige liveblog terug.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.