Dick Benschop stapt op als baas van Schiphol na maanden van chaos: ‘Ik heb mijn best gedaan’

Dick Benschop vertrekt als baas van luchthaven Schiphol. Hij heeft zijn functie zelf ter beschikking gesteld. De druk op Benschop nam steeds meer toe na maanden van chaos op de luchthaven, vooral als gevolg van personeelstekorten. Onder leiding van Benschop lukte het niet om aan de problemen een einde te maken. Benschop blijft nog wel aan tot er een opvolger is gevonden.

4 reacties

 • richard van Manen

  4 maanden geleden
  Belachelijk. Er wordt iemand de schuld in de schoenen geschoven terwijl de marechaussee de oorzaak is. Doordat er daar te weinig mensen zitten loopt alles vast. Dus Mark Rutte: doe iets en zorg dat er genoeg mensen zitten om de mensen te helpen. Beveiliging moet stoppen omdat t daarna volloopt.
 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Heeft alleen zin als hij de hele managerskliek meeneemt want die zijn mede verantwoordelijk voor het slechte personeelsbeleid maar dat is bij veel bedrijven tegenwoordig.
 • bart verplak

  4 maanden geleden
  Hoe kan dat nou? Hij ziet er nog wel zo deskundig en doortastend uit.
 • Ed van der Mijn

  4 maanden geleden
  En hoeveel euro's krijgt hij nog mee ondanks vetrek uit eigen wil
 1. Consumentenbond overweegt massaclaim: Schiphol moet schade reizigers vergoeden
  Play
  met video's

  Consumen­ten­bond overweegt massaclaim: Schiphol moet schade reizigers vergoeden

  De Consumentenbond onderzoekt de mogelijkheden voor een massaclaim om ervoor te zorgen dat Schiphol de schade van reizigers vergoedt die ze oplopen doordat het vliegveld honderden vluchten per dag gaat annuleren. Intussen roept minister Mark Harbers (Infrastructuur) luchtvaartmaatschappijen op hun reizigers zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over wat het schrappen van vluchten voor hen betekent.