Het hoofdkantoor van deltaWonen in Zwolle. Inzet: Bernard ten Doeschate
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van deltaWonen in Zwolle. Inzet: Bernard ten Doeschate © Frans Paalman

Directeur gebruikt bedrijfscreditcard privé, als Bernard (73) dat aan de kaak stelt moet hij weg: ‘Blij dat ik nu gelijk krijg’

Bernard ten Doeschate heeft als hoogste toezichthouder van deltaWonen terecht misstanden bij de woningcorporatie aangekaart. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek. De Zwollenaar moest acht jaar geleden het veld ruimen onder druk van de mensen over wie de misstand ging. ,,Dit voelt als gerechtigheid.”

17 reacties

 • Sandra Weltje

  2 maanden geleden
  Klokkenluiders zijn altijd de pineut.....totdat de waarheid aan het licht komt. Maar deze meneer heeft daar wel 8 jaar last van gehad. Dat mag wat mij betreft wel gecompenseerd worden!
 • Marcel grote Punt

  2 maanden geleden
  Triest voorbeeld van witteboorden criminaliteit en de onvoorstelbare arrogante houding als het openbaar wordt.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  En dat is maar één corporatie. Zoek de Maserati man.
 • Wil Kaap

  2 maanden geleden
  Hulde voor dhr. Ten Doeschate. Wat een kliek de rest onder aanvoering van dhr. Leidsman blijkbaar. Ook persoonlijk aansprakelijk stellen mede gezien de zeer zwakke reactie van de rvc etc.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  "Zakken vullen over de rug van huurders en de Overheid" dat was toch business as usual na de verzelfstandigheid van de gemeentelijke woningbedrijven. Zijn we Woonbron, Staal en de Maserati van hoe heet hij ook weer vergeten. En dat was een topje van een gigantische ijsberg.
 1. Reddingsbrigade waarschuwt: pas op met zwemmen in koud water, ‘wacht nog half maandje’

  Reddings­bri­ga­de waarschuwt: pas op met zwemmen in koud water, ‘wacht nog half maandje’

  Met warm weer in aantocht - donderdag begint de meteorologische zomer officieel - neemt ook het aantal mensen dat het water opzoekt toe. Was het Pinksterweekend ondanks de zon nog wat fris voor een duik, woensdag kan het landinwaarts richting de 25 graden gaan. Lekker zwemweer? Zo vroeg in het jaar is het water nog erg koud, waarschuwt de reddingsbrigade. ‘Doe het niet op dit moment, het is nog niet warm genoeg.’