Volledig scherm
Het geredde uiltje © Politie Zevenaar

Dit knipogende uiltje werd gered door de politie in Zevenaar

Dienstbaar zijn tegenover mens en dier, dat is de taak voor de politie. Dus toen de nachtdienst van de agenten in Zevenaar donderdagavond begon en ze dit uiltje op de weg vonden, wisten ze precies wat ze moesten doen.

Op Facebook geven ze aan dat ze eerst dachten dat het diertje was overleden, ‘maar het bleek nog in leven!’. Zonder te twijfelen belden ze de dierenambulance en redden ze de uil die midden op de weg in Zevenaar lag.

Ze zien de knipoog op de foto als bedankje voor de reddingsactie.

  1. Victor Vlam en Marcel Hensema in De Ochtend Show to go

    Victor Vlam en Marcel Hensema in De Ochtend Show to go

    Amerikadeskundige Victor Vlam en acteur/regisseur Marcel Hensema zijn 21 januari te gast in De Ochtend Show to go. Victor schuift aan om ons alles te vertellen over het impeachment-proces tegen de Amerikaanse president Donald Trump dat morgen de laatste fase ingaat en de rechtszaak tegen Harvey Weinstein. Marcel Hensema komt vertellen over zijn theatervoorstelling ‘In de Hens’, de film ‘Goud’ die draait op het IFFR Rotterdam en de nieuwe serie ‘Hollandse Hoop’ op BNNVara.
  2. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

    Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

    Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.