Kirsten Hofman (rechts) ziet als docente in de mediapsychologie een verandering in het onderwijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Kirsten Hofman (rechts) ziet als docente in de mediapsychologie een verandering in het onderwijs. © Fotobewerking

Docent Thijs moest na twee dagen weg om foute tweets: ‘Hij was 22, dan besef je gewoon niet wat de gevolgen zijn’

Het Montessori College Twente in Hengelo stuurde deze week docent Thijs Poelhekke na twee werkdagen de laan uit. Dat gebeurde nadat leerlingen foute, oude grappen van hem ontdekten op sociale media. Hoe groot zijn de valkuilen voor docenten tegenwoordig, on- én offline? „Die ene grap kun je soms beter even inslikken.”

7 reacties

 • Hans van Apeldoorn

  2 maanden geleden
  Heel herkenbaar wat Kirsten Hofman zegt - zelf werk ik ook in het onderwijs. Maar ik heb Thijs Poelhekke gegoogeld en het is niet mis wat hij getweet heeft. Deze uitlatingen gaan echt drie bruggen te ver. In dit geval geef ik de leerlingen gelijk. Bij zo'n man kan je je niet veilig voelen. Een persoon kan in 10 jaar toch niet helemaal veranderd zijn, lijkt me. Wat hij toen schreef, denkt hij nu waarschijnlijk. En die gedachte is niet fijn.....
 • Ton Verkerk

  2 maanden geleden
  Eerder werd gesteld dat Thijs Poelhekke open is geweest over zijn eerdere uitlatingen als comedian. De school heeft hem toch aangenomen, ik neem aan dat zij eerst zijn uitlatingen zelf bekeken hebben en daarna besloten hebben Thijs aan te nemen. Het is een totaal gebrek aan ruggengraat om deze man daarna te ontslaan. Het is Pontius Pilatus management om je houding te baseren op de commotie die Thijs nota bene zelf voorspeld had en daarna je handen in onschuld te wassen.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Beste @Kaa, de fout die je maakt is te denken dat cancellen en woke-cultuur uit dezelfde koker komen. De rechterkant van het politieke spectrum cancelt ook dat het een lieve lust is, vaak op basis van onkunde en een schrijnend gebrek aan kennis. Pim Lammers bijvoorbeeld, maar ook een Sander Schimmelpenninck die niet meer welkom is aan de VI-tafel omdat Derksen geen goed weerwoord heeft op Sanders rake analyses.
 • Rutger Huisman

  2 maanden geleden
  Je bent 22.... Volgens de wet volwassen toch? Goed genoeg om auto te rijden, te stemmen enz.... Over dat laatste.. Verhoog de stemgerechtigde leeftijd naar 21. Scheelt weer een heleboel Groen-links stemmers.
 • W. Peters

  2 maanden geleden
  Ik heb - het was geloof ik op YouTube - een filmpje met een reactie van die Thijs gezien. Die man spoort gewoon niet. Nog steeds niet.