Dodelijk ongeval op snelweg A1 bij Lochem

videoLOCHEM - Op de A1 bij Lochem heeft zondag aan het eind van de middag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een persoon is daarbij om het leven gekomen, zo meldt de politie.  

Het ongeluk gebeurde op de snelweg tussen Deventer en Hengelo. Een auto raakte in de slip en belandde op de kop in de berm. Bij het eenzijdige geval is één persoon overleden, meldt de politie op Twitter. Een andere inzittende is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Flinke file

Er staat een lange file van Deventer richting Hengelo, ter hoogte van afrit Rijssen/Lochem. Verkeer gaat stapvoets langs de plek van het ongeval. Daardoor ontstond flinke vertraging op de snelweg. 

Eerder op de dag vond ook al een ongeluk plaats, niet ver van het dodelijk ongeval. Daarbij raakten twee mensen gewond

Volledig scherm
Dodelijk ongeval bij Lochem. © News United / Bert Kamp
Volledig scherm
© News United/Jan Willem Klein Horstman
  1. WNF wil actie na Amazone-drama: doe foute soja in de ban

    WNF wil actie na Amazone-dra­ma: doe foute soja in de ban

    De Nederlandse regering en het bedrijfsleven moeten een vuist maken tegen Brazilië. Het platbranden van grote delen van het Amazonewoud en de aantijgingen van president Bolsonaro vragen om een felle reactie, desnoods met een boycot op foute soja of een rem op bedrijfsactiviteiten in het Amazonegebied. Dat stelt Kirsten Schuijt van de Nederlandse tak van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Ingenieursbedrijf Arcadis lijkt gevoelig voor het pleidooi.