Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Jan Riethof (65) is journalist. Hij heeft een dochter (26) en een zoon (24). Egbert Jan woont in z’n eentje in een huis met drie verdiepingen. © Joost Hoving

Doe jij ook weleens alsóf je iemand verstaan hebt?

Egbert JanDe communicatie tussen Egbert Jan en zijn twee broers verloopt niet altijd even soepel.

We zitten met z’n drieën aan de keukentafel, en wel vanwege de eerste vrouw in ons leven: onze moeder, die volgende maand 100 wordt. Zonder haar hadden we niet voor dit topoverleg bijeengezeten.

,,Hoe kán dit nou?’’, zegt oudste broer Daan. Hij had op zijn mobiel iets willen opzoeken, maar de vingerafdruk werkt niet. Na het intikken van de toegangscode schudden de zes rondjes op het iPhone-scherm driftig nee.

Ik zeg: ,,Mijn kinderen praten binnensmonds. Ik versta ze vaak niet.’’

 1. Wanhoopsbrief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

  Wanhoops­brief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

  TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”
 2. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”