Volledig scherm
De plek waar het hondje werd doodgeschopt. © DG

Doodgeschopt hondje in Tiel is 10 weken oude pup Andor: ‘Hij riep dat alle rottweilers dood moeten’

updateTIEL - Een onbekende man heeft maandagavond zonder enige aanleiding een hondje in Tiel doodgeschopt. Het gaat om een rottweiler-pup van 10 weken oud. ,,Ik ben kapot van verdriet”, zegt de eigenaar. 

* Redactionele noot: dit artikel is geschreven voordat bekend werd dat het verhaal over een aanval op het hondje verzonnen was.

De zoon van de eigenaar liet het hondje, genaamd Andor, maandagavond laat uit, toen hij werd aangesproken door een man. ,,Hij riep ‘alle Rottweilers moeten dood’”, vertelt het baasje.

,,Daarna pakte hij het hondje op, smeet hem op de grond en schopte hem.” Toen de dader was gevlucht, heeft de zoon Andor voorzichtig opgepakt. ,,Hij piepte nog een paar keer, maar was al overleden toen hij thuiskwam.”

Emoties

De dader vluchtte weg van de parkeerplaats Heideblauwtje en de Aardbeivlinder. De politie roept via Facebook getuigen op zich te melden. Een eerder bericht over de man is verwijderd van de Facebookpagina van de Politie Tiel.

‘In plaats van getuigen kregen we heel veel berichten waarin emoties werden getoond', aldus de politie. Het onderzoek gaat echter door, zo schrijft de politie op de Facebookpagina. 

Op Facebook wordt massaal gereageerd op het incident. ‘Niet te bevatten', ‘wat afschuwelijk’ en ‘in wat voor wereld leven wij', reageren mensen onder het recente bericht van de politie. Ook is dit al meer dan 550 keer gedeeld. 

De man droeg volgens de politie een bivakmuts met ronde gaten, hij was ongeveer 1.95 meter lang.