Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Door gemeentes te overvallen met vluchtelingen zal het draagvlak onder de bevolking slinken

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

18 reacties

 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Wat mij betreft ligt dat draagvlak al zeker 3 jaar ver onder nul. Trutte en consorten tonen geen enkel respect meer naar het 'klootjesvolk'. Triest! Wij hadden al anders gestemd, maar dit alles zegd dus waarom! Ze durven zelfs te zeggen dat wij, gepensioneerden jarenlang te weinig afgedragen hebben. Ik ben in '64 begonnen met werken. En wel 6 dagen per week, was toen normaal. Daarnaast heb ik nog veel overgewerkt, en had bijbaantjes als taxichauffeur. En nog is het niet genoeg? Bah!
 • E. Busch

  2 maanden geleden
  @Marco Wegma: het wordt tijd dat u uw complottheorieën eindelijk eens los laat en dat u zich goed informeert. Zo lang u dat niet doet kunt u beter uw reacties achterwege laten. Ik ben het met Ceciel Buijser eens dat u alleen maar verzinsels opdist. Ik heb u nog nooit kunnen betrappen op een zinnige oplossing voor wat voor probleem dan ook.
 • Jan Nuvens

  2 maanden geleden
  @Marco Wegma, als je motie nr. 2935 van dhr Kuzu aanhaalt, die heeft het expliciet over voor Ukrainers gecreerde opvangplaatsen die niet worden benut, jouw uitleg is dan wel een heel erg gekleurde weergave. Tip; als je een comment met feiten meer gewicht wil geven, zorg dan svp dat de feiten kloppen.
 • Magda Rijk

  2 maanden geleden
  Ik ben het eens met Sam Buffer. We laten nu honderden mensen in de openlucht slapen; men mag niet eens een tentje gebruiken. Maar de grote schuldigen zitten in de kabinetten Rutte: zij hebben de AZC's gesloten. Zij hebben de woningmarkt op slot gezet én ga zo maar door. Schop naar boven én niet naar beneden.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  Jos en cecile: verder kijken dan je neus lang is en moties volgen. Deze motie is op 7 juli ingediend en goedgekeurd. De burgemeesters moeten voor oplossingen zorgen die humaan zijn. En aangezien de woning te kort zo hoog is mogen zij verplicht mensen plaatsen bij te kort aan onderdak voor asielzoekers.
 1. Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoekers in door COA gekocht hotel
  Play
  PREMIUM
  met video

  Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoe­kers in door COA gekocht hotel

  Burgemeester Wilmien Haverkamp van Tubbergen is boos en vindt het ‘bijzonder triest’ dat het kabinet haar heeft ‘overvallen’ met de komst van een azc in Landhotel 't Elshuys in Albergen. Op een ingelaste persconferentie in haar gemeentehuis sprak ze haar verontwaardiging uit over de manier waarop staatssecretaris Eric van der Burg de komst van 300 asielzoekers heeft aangekondigd. ,,We hebben zo’n mooie democratie, waarom wordt dat nu van hogerhand opgelegd?”