Volle bak bij concertzaal Paradiso in Amsterdam, op 26 juni. De gasten moesten wel een negatieve uitslag laten zien in de CoronaCheck-app.
Volledig scherm
PREMIUM
Volle bak bij concertzaal Paradiso in Amsterdam, op 26 juni. De gasten moesten wel een negatieve uitslag laten zien in de CoronaCheck-app. © EPA

Drijft coronapas ons voorgoed uiteen? ‘Kan vriendschappen echt kapotmaken’

De komst van de coronapas zet de tegenstellingen tussen de gevaccineerde meerderheid en ongevaccineerden verder op scherp, ziet socioloog Marianne van Bochove. De vraag is of die kloof nog overbrugbaar is.

15 reacties

 • Ger Creemers

  1 jaar geleden
  jan bergmans ik ben blij jou vijand te wezen
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Nou Jan dan ben ik volgens jou een vijand, denk je nu echt dat ik daar anders van wordt. Dit zegt veel meer over jou, denk daar maar eens over na.
 • Jan Nuvens

  1 jaar geleden
  Voor alle fanatici, van beide kanten , uit een gedicht van Willem Wilmink; En altijd als ik een schreeuwer zie met een alternatief voor de democratie, denk ik: jouw paradijs, hoeveel ruimte is daar voor Ben Ali Libi, de goochelaar
 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  @Mattie. Iedereen die meewerkt met die Coronapas, persoon / bedrijf, ALS het doorgaat, is mijn Vijand, de tijd van nuance en praten is wat mij betreft voorbij als die pas er komt.
 • H Oosting

  1 jaar geleden
  Helaas te weinig schrijfruimte voor een goede reactie.
 1. Alleen naar de nachtclub na vaccinatie? Kabinet wil ‘Duitse model’ wel met Kamer bespreken
  Play
  CORONAPAS

  Alleen naar de nachtclub na vaccinatie? Kabinet wil ‘Duitse model’ wel met Kamer bespreken

  Het kabinet zet de deur op een kier voor ‘het Berlijnse model’, waarbij alleen gevaccineerden (of van corona genezen) personen welkom zijn in bijvoorbeeld het nachtleven. Ongevaccineerden lopen na een negatieve sneltest nog twee keer zoveel kans het virus te dragen, het kabinet wil daarom met de Kamer in gesprek over de striktere coronapas bij de volgende versoepelronde. ‘Het is een complexe afweging’.