De zussen Katja en Varja uit Oekraïne zitten op de zolder kamer bij het Nederlandse gastgezin waar ze onderdak hebben gevonden. Er zijn dringend meer gastgezinnen nodig voor de opvang van mensen uit Oekraïne, meldt het Rode Kruis.
Volledig scherm
De zussen Katja en Varja uit Oekraïne zitten op de zolder kamer bij het Nederlandse gastgezin waar ze onderdak hebben gevonden. Er zijn dringend meer gastgezinnen nodig voor de opvang van mensen uit Oekraïne, meldt het Rode Kruis. © ANP / ANP

Dringend meer gastgezinnen nodig voor opvang Oekraïners in Randstad: van 600 naar 2100

Er zijn dringend meer gastgezinnen nodig voor de opvang van mensen uit Oekraïne. In de Randstad-regio moeten er zeker 1500 gezinnen bijkomen die hun deuren willen openstellen. Dat meldt het Rode Kruis, dat onder de vlag van RefugeeHomeNL samen met het Leger des Heils, Vluchtelingenwerk Nederland en Takecarebnb samenwerkt aan de opvang.

  1. Topadvocaat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaanden Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

    Topadvo­caat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaan­den Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

    De nabestaanden van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en kroongetuige Nabil B. kunnen op grond van de harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de staat aansprakelijk stellen voor immateriële en materiële schade, stelt topadvocaat Geert-Jan Knoops tegen deze site. Het uitgelekte conceptrapport zou uitwijzen dat politie en justitie veel steken hebben laten vallen op het gebied van beveiliging. ,,Dit kan zeker als basis dienen voor verdere juridische stappen.”