Dringende oproep van hulpverleners: ‘Stop dat gesleep met vluchtelingenkinderen’

Met videoDe leefomstandigheden van vluchtelingenkinderen in noodopvanglocaties in Nederland zijn beneden alle peil. Dat zeggen verplegers, artsen en leerkrachten in een onderzoek dat vandaag verschijnt.

10 reacties

 • Geert kolks

  2 maanden geleden
  Ze hadden niet zoveel kinderen hierheen moeten slepen door hun ouders die daarvoor verantwoordelijk zijn.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Minderjarigen worden naar Nederland gestuurd door ouders en dan ligt de verantwoording in Nederland moet niet gekker worden.Waar is dan de kinderbescherming als ze alleen op pad worden gestuurd!! Bezopen!
 • janneke Jansen

  2 maanden geleden
  Tuurlijk is het zielig voor de kinderen die het overkomt. Maar helaas is dit toch echt de schuld van de ouders die beginnen vaak aan een reis en weten vaak al dat het niet volgens de geldende regels gaat. We kunnen ze niet huisvesten er is geen ruimte meer en het land kan het ook niet meer betalen. Maar kennelijk leeft er te veel vals sentiment in den haag. Er zijn grote problemen een oorlog wasr we tegen wil en dank in betrokken zijn geraakt. Een stikstof crisis, vluchtelingen en het houd niet
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Door te stellen dat het probleem niet zozeer door een grotere toestroom van vluchtelingen komt, maar meer door een gebrekkige doorstroom, ontkent premier Rutte het ontstaan van het probleem. Hij wist namelijk al jat dat die woningen er niet zijn en de komende 2 jaar er ook nog niet zult staan. Hij veroorzaakt zelf het probleem en daar moet híj́ zich voor schamen. Als mijn waterleiding springt ga ik ook niet eerst een goede afvoer creëren, dan stop ik eerst de toevoer bij de hoofdkraan.
 • Gert Ramen

  2 maanden geleden
  Het gesleep met de kinderen begint in hun thuisland, reken alles niet ons zelf aan. Dat doen wij al teveel.