Drinkwater in gevaar door aardwarmte, waterbedrijven vrezen vervuiling

videoDrinkwaterbedrijven maken zich grote zorgen over de kwaliteit van ons drinkwater nu de ene na de andere vergunning wordt verleend om in drinkwatergebieden te speuren naar aardwarmte. Ze vrezen vervuiling.

3 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Dit kon je vooraf toch voelen aankomen… De groene klimaatreligie draait om poen en niks anders dan dat. Het milieu wordt er niet beter van. We vernietigen het milieu om het klimaat te redden, dommer kunnen we het niet maken….
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  We zullen toch ergens onze energie vandaan moeten halen. Zonneparken en windmolens stuiten op veel weerstand van omwonende en nu ook aardwarmte. Misschien heeft "Groen Links" een oplossing?
 • Peter Daanen

  2 maanden geleden
  In alle waterwingebieden en waterbezinkgebieden in ons land is het verboden in de ondergrond te "roeren". Wat dat betreft is er dus niets aan de hand. Om te zien waar de diepere geothermische lagen het hoogste potentieel hebben dient men wel het hele land in kaart te brengen en dat gebeurt via deze opsporingsactiviteiten. Daarbij wordt niet geboord, maar seismisch gemeten. Daarna moet vergunning verleend worden om te mogen boren. De overheid bepaalt tenslotte of dat mag. Een onrustartikel dus.