Volledig scherm
PREMIUM
Jos van Son werkt in zijn tuin. Mooie manier om zijn hoofd leeg te maken, veel beter dan de fles. © Marc Bolsius

Dronken reed de wethouder zijn auto in de heg, dát was de druppel

Jos van Son (66), toenmalig wethouder in Den Bosch, keek eind november 2017 te diep in het glaasje, pardon, in zes tot zéven glaasjes. Dat liep in de gaten: hij parkeerde zijn auto in een heg. Twee dagen later stapte hij op. Exit politieke arena. Sindsdien dronk hij geen druppel meer, bezweert hij. Dankzij een ‘nogal spartaanse therapie’ in Portugal.

Het is hink-stappen op een paar losse tegels die in een boogje in de voortuin liggen tussen bloeiende azalea’s en rododendrons. We hebben de bel amper ingedrukt of de Bossche oud-wethouder Jos van Son zwaait de deur al open. Met zijn 66 jaar oogt hij energiek, komt ook door zijn outfit; beige jeans en bijpassende sneakers.
Na een ferme handdruk gaat hij in rappe pas voorop naar de keuken. Hij schenkt een kopje thee voor het bezoek, koffie voor zichzelf. Ziezo, klaar voor het gesprek over dat ene onderwerp: het geniepige alcoholprobleem dat voortijdig een eind maakte aan zijn wethoudersbestaan.

  1. Boeren protesteren bij provinciehuizen: Drenthe, Overijssel en Gelderland trekken stikstofregels in

    Boeren proteste­ren bij provincie­hui­zen: Drenthe, Overijssel en Gelderland trekken stikstofre­gels in

    Op verschillende plaatsen in Nederland protesteren boze boeren bij provinciehuizen tegen de stikstofmaatregelen. In de centra van Groningen, Arnhem, Zwolle, Utrecht, Den Haag en Lelystad staat het vol met tractoren. Die zorgen voor veel vertraging op de provinciale wegen, vooral in het noorden van het land. De provincies Drenthe, Gelderland en Overijssel hebben al aangekondigd de stikstofregels in te trekken.