Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Dronken schipper zes keer te veel drank op

Het liedje Drunken Sailor ('What shall we do with the drunken sailor?') zou de perfecte soundtrack zijn voor een incident gisteravond in havengebied de Botlek, Rotterdam. Een kapitein (40) uit Hilversum werd in havengebied de Botlek aangehouden omdat hij heel erg dronken een zeeschip bestuurde. 

De schipper bleek na een blaasproef zes keer te veel hebben gedronken. Het schip voer bij Hoek van Holland een vreemde koers, zag een andere kapitein. Die meldde dat aan de verkeerspost. Er ging meteen een boot van het havenbedrijf heen.

Het schip lag inmiddels in de Sint Laurenshaven. Bij het afmeren was de kapitein tegen een ander schip gevaren, met schade tot gevolg. De man moest na een eerste blaastest mee naar het bureau, alwaar bleek dat hij zes keer de toegestane hoeveelheid drank op had.

  1. Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’
    PREMIUM

    Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’

    Een recent door de politie gevonden video toont een brede grijns op het gezicht van Cumali A. uit Steenwijk. Heike Celik kan die beelden niet verdragen. Ze maken haar ziedend. A. is veroordeeld voor het wurgen van haar dochter Denise in 2004. Maar de Steenwijker is voortvluchtig. ,,Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze zaak denk”, zegt de moeder die drie kinderen verloor.