Strandgangers zoeken verkoeling op het strand bij Wijk aan Zee.
Volledig scherm
Strandgangers zoeken verkoeling op het strand bij Wijk aan Zee. © ANP/Remko de Waal

Drukke stranden op warmste 14 augustus ooit: parkeerplaatsen vol, brandweer aan de bak

De zomerse temperaturen lokken ook vandaag weer extreem veel mensen naar de kust. In Scheveningen, Zandvoort en Noordwijk zijn alle parkeerplekken vol. Volgens een woordvoerder van Reddingsbrigade Nederland zijn er ondanks de drukte geen calamiteiten op zee. De brandweer had zijn handen vol aan het blussen van alle  berm- en natuurbrandjes.

3 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Beste @Gert, ik wist niet dat ze miljarden jaren geleden ook al thermometers hadden. Als je een beetje logisch nadenkt dan weet je dat dit bijgehouden wordt sinds men temperaturen kan meten en vastleggen. En als je nòg een beetje verder logisch nadenkt dan weet je dat de mens er miljarden jaren geleden nog niet was en dat de uitstoot van broeikasgassen pas een vlucht heeft genomen sinds de industriële revolutie. En dat de temperatuurstijging sindsdien onnatuurlijk hard is gegaan.
 • Hans Jacobs

  1 maand geleden
  Het nieuwe abnormaal.
 • Gert Stinissen

  1 maand geleden
  Warmste augustus sinds de metingen zijn begonnen, ongeveer 100 jaar geleden. Die andere miljarden jaren tellen niet mee? Door diverse opgravingen is het duidelijk geworden dat in vroegere tijdperken Nederland tropisch is geweest maar ook heel koud. 100 jaar in de tijd dat de aarde bestaat is echt heel weinig en kan geen graadmeter zijn.