Duimen, duimen en een beetje bidden voor meer klanten in Brabantse winkelstraat

videoBlijf nog vier weken zoveel mogelijk thuis. Het was een boodschap die winkeliers juist niet hoopten te horen. Velen zijn nog gewoon open, maar er is bijna geen klant die ze opzoekt. Rinkelende kassa’s hebben ze nodig. En snel, anders dreigen winkelstraten ‘een gatenkaas’ te worden, vreest de branche.

Vóór de crisis was het zoeken naar een parkeerplaats in de Dorpsstraat van het Brabantse dorp Halsteren. Vandaag niet. Er is plek zat. De 12.000 inwoners komen er alleen nog voor de dagelijkse boodschappen bij de supermarkten. Niet meer voor hun kleding. Laat staan voor nieuwe schoenen. Of een nieuwe bril van ondernemer Gerrit Atres bijvoorbeeld. Een paar maanden geleden opende hij een splinternieuwe optiekzaak in de Dorpsstraat. ,,We zaten er al jaren en de zaken liepen goed, vandaar de keuze om uit te breiden en te verhuizen naar een ander pand. Tja, op dit moment verkoop ik nul brillen. Online nog wel wat contactlenzen, maar daar redden we het niet mee.’’

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.
  2. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.