Volledig scherm
De vlag hangt halfstok bij de school waar Djamila op zat. © Willem Dekker

Duizend mensen treuren in stille tocht voor vermoorde Djamila (12)

Ruim duizend mensen hebben vanavond meegelopen in een stille tocht voor de 12-jarige Djamila Marissen uit Hoogeveen. Het meisje werd afgelopen zaterdag dood aangetroffen in de auto van de vriend van haar moeder. De 46-jarige man wordt verdacht van moord of doodslag. 

De familie van Djamila loopt mee tijdens de tocht van drie kilometer lang. De deelnemers aan de stille tocht vertrokken bij de vroegere basisschool van Djamila en liepen naar de middelbare school, waar ze sinds kort op zat. De tocht ging ook langs het gebouw  waar Djamila opgebaard ligt. Daar nam de treurende stoet een minuut stilte in acht. Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen, die ook meeloopt in de stille tocht, houdt bij het rouwcentrum een korte toespraak.

Vlinder

Deelnemers hadden een zelfgemaakte vlinder meegebracht. De familie had daar om gevraagd. De vlinder was het favoriete dier van Djamila. De tocht werd georganiseerd door drie vrienden van de vader van Djamila en zijn vriendin. Zij menen dat een stille tocht kan verbinden. 

De 46-jarige verdachte meldde zich zaterdagavond zelf bij het politiebureau in Assen en leidde de politie naar de auto waarin het lichaam van het meisje werd gevonden. Hij werd in eerste instantie verdacht van betrokkenheid bij haar dood, die verdenking werd later verzwaard naar moord of doodslag. De politie gaat niet uit van een zedenmisdrijf.