Internist Robin Peeters zette samen met huisarts Shakib Sana de Vaccinatie Twijfel Telefoon op. Nu de telefoonlijn landelijk is gegaan, komen er dagelijks honderden extra telefoontjes binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Internist Robin Peeters zette samen met huisarts Shakib Sana de Vaccinatie Twijfel Telefoon op. Nu de telefoonlijn landelijk is gegaan, komen er dagelijks honderden extra telefoontjes binnen. © Jan de Groen

Duizenden bellen naar Vaccinatie Twijfel Telefoon: ‘Meneer is niet tegen vaccinatie, maar is angstig’

vaccinsAngst voor bijwerkingen, zorgen over een allergische reactie of twijfel tijdens de zwangerschap. Mensen die over een coronavaccinatie twijfelen, kunnen met hun vragen terecht bij de Vaccinatie Twijfel Telefoon. Deze week kwamen meer dan vierduizend telefoontjes binnen.

1 reactie

 • Gerry Rutten

  1 jaar geleden
  Tja, zo kun je elke vraag dood redeneren.
 1. Niemand mocht met boot varen, dus haalt scoutingclub er stukje af (kosten: 50.000 euro)
  PREMIUM

  Niemand mocht met boot varen, dus haalt scouting­club er stukje af (kosten: 50.000 euro)

  Ze hebben een prachtige boot, maar bijna niemand mocht er mee varen. Om achter het roer van de 41 meter lange Nieuw Hoorn te staan heb je behoorlijk wat papieren nodig. Dus bedacht een Utrechtse scoutinggroep een slimme oplossing: hak een stukje uit het schip en las de twee delen vervolgens weer aan elkaar. Het resultaat is een boot van precies 39,9 meter die nu ook door vrijwilligers kan worden bestuurd.
 2. Vaccinatie Twijfel Telefoon roodgloeiend: ‘80 procent zegt prik te nemen na gesprek’
  Play
  PREMIUM
  video

  Vaccinatie Twijfel Telefoon roodgloei­end: ‘80 procent zegt prik te nemen na gesprek’

  ‘Er zijn voetballers op het veld omgevallen, kan mij dat na de coronavaccinatie ook gebeuren? Hoe kan een vaccin dat zo snel ontwikkeld is toch veilig zijn?’ De Vaccinatie Twijfel Telefoon, gerund door verpleegkundigen, artsen en medische studenten, staat roodgloeiend. In totaal werd er gisteren 1369 keer gebeld, de wachttijd liep 's morgens op tot een uur. „Dit laat zien hoeveel vragen er zijn; 80 procent van de mensen die ik vandaag gesproken heb, zegt zich na het gesprek te willen laten vaccineren.”