Duizenden horecazaken willen terrassen opengooien, politiebond heeft begrip voor ondernemers

VIDEOEen actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept collega’s op om dinsdag massaal de terrassen open te gooien en gasten te ontvangen. De Nederlandse Politiebond (NPB) heeft begrip voor het plan. ,,De horeca en dit voorstel hebben onze sympathie”, zegt hoofdbestuurder Koen Simmers tegen deze site. Als horecagelegenheden hun terrassen openen, is het aan de lokale autoriteiten om in te grijpen, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

3 reacties

 • Ger Pett

  1 maand geleden
  Dat de redenering van rivm,en Rutte, niet juist is klopt, de horeca, heeft genoeg gedaan en nul besmettingen opgeleverd ,nu weer de winkels open,met tijdslot ? is in de Kruitvat en supermarkt ook een tijdslot? en twee personen in een winkel?? nee toch!,Rutte maakt ondernemers kapot, niet meer en minder, dacht dat dit de partij voor de middenstanders is,als ik hem op de fiets zie rijden,dan weet ik al genoeg, nooit meer stemmen, op VVD, we komen allemaal op de fiets terecht,en komen in de armoede
 • Frankie Nmgn

  1 maand geleden
  Denk dat 4000 euro boete wel zal helpen dat ze dicht blijven We zullen toch nog ff moeten wachten
 • Nijmegenaar84

  1 maand geleden
  De werkende burger is diegene die de rekening gaat betalen van dit beleid. Al een jaar aan het jojoën zonder duidelijk uitzicht naar een oplossing. 98% van overleden coronapatienten is ouder dan 60 jaar (bron: RIVM). 88% van ziekenhuis opnamen is ouder dan 50 jaar (bron: RIVM). Laat de 50plussers en risicopersonen in lockdown en voorzie hen van alles wat zij nodig hebben aan (mentale) ondersteuning. Gooi de rest van Nederland weer open om de sociaal- en economische problemen op te lossen.
 1. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

 2. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'