-
Volledig scherm
- © eric brinkhorst

Duizenden kippen omgekomen bij schuurbrand Bentelo, twee personen naar ziekenhuis

In een kippenschuur aan de Bentelerhaarweg in Bentelo is vanmiddag een grote brand uitgebroken. Alle dieren zouden zijn omgekomen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht na het inademen van rook.

--
Volledig scherm
-- © eric brinkhorst

De rook van de brand was tot in de wijde omtrek te zien en trok richting Hengelo. Een naastgelegen schuur en woonhuis zijn gered. 

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Een medewerker van het bedrijf zegt dat  hij op het weiland aan het werk was, toen hij een knal hoorde. Toen hij die kant op keek zag hij dat de schuur al flink in brand stond. Er was geen redden meer aan.

Er kwam dusdanig veel rook vrij dat de brandweer Twente omwonenden adviseerde om ramen en deuren gesloten te houden. Er zouden duizenden kippen bij de brand zijn omgekomen. De brand aan de Bentelerhaarweg werd rond 14.30 uur gemeld, waarna de brandweer gelijk ter plaats is gegaan en heeft opgeschaald naar zeer grote brand. Ook brandweerlieden van naastgelegen korpsen schoten te hulp. 

Kippen omgekomen

De schuur van 100x25 meter zat ten tijde van de brand vol met kippen, zo bevestigt de brandweer. Alle vogels zijn vermoedelijk om het leven gekomen. De schuur is volledig uitgebrand. Het woonhuis en de koeienstal naast de schuur zijn bespaard gebleven door inzet van de brandweer. Meerdere personen hebben rook ingeademd bij de brand. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht als gevolg van het inademen van de rook. 

Volledig scherm
© Lars Smook
De rook van de brand is in de wijde omtrek te zien.
Volledig scherm
De rook van de brand is in de wijde omtrek te zien. © Jack Huygens / News United
  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.