Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Echte ramptoeristen zijn pas tevreden als het dak van de buren wegwaait

Nynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

Het heeft ook iets van voorpret, dat geef ik meteen toe. Zonder schuldgevoelens je plannen buiten de deur afzeggen, ‘omdat Willemijn Hoebert het zegt’. Om vervolgens in je huispak voor de schuifpui af te wachten totdat de hond van de buren door de tuin zou waaien.

Dat is voorpret. Maar er zijn ook mensen die teleurgesteld zijn wanneer een Storm Des Doods niet aan hun verwachtingen voldoet. Terwijl er deze keer genoeg gebeurde. Er stortte een dak van een koeienstal in. In Rotterdam moesten veertig woningen worden ontruimd vanwege een loskomend dak. Omgewaaide bomen op huizen, op snelwegen, op auto’s. Vliegtuigen die op Schiphol wilden landen, maar daar pas na een paar pogingen in slaagden, mét vol gekotste zakjes.

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.