Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij in Ruinerwold waar de vader met zijn vijf kinderen ‘ondergedoken’ zat. © Videostill

‘Eén lichtpuntje: vijf kinderen waren ten minste samen’

Dat de jarenlange opsluiting een enorme impact moet hebben gehad op de inmiddels volwassen kinderen in de Drentse boerderij staat volgens orthopedagoog Mariëlle Beckers buiten kijf. Toch hoeft de situatie van de vijf niet uitzichtloos te zijn.

Net als de rest van Nederland heeft Beckers een en al vragen bij het verbijsterende verhaal van het gezin dat al negen jaar leefde in een schuilruimte in een Drentse boerderij. Hoe het kon dat de vijf nergens gemist werden? Hoe het kon dat de situatie maar voortduurde? Hoe ze het zonder medische zorg gered hebben? Een ding staat volgens haar vast: de situatie van dit gezin moet eerst in alle rust in kaart gebracht worden. ,,Ik begrijp dat ze samen naar een vakantiepark zijn gebracht. Dat lijkt me de juiste beslissing. Je wilt zo’n gezin niet uit elkaar halen.’’ 

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.