Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, met op de achtergrond de moeder en vader van Tanja Groen.
Volledig scherm
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, met op de achtergrond de moeder en vader van Tanja Groen. © ANP

Één miljoen voor gouden tip: ‘Mooi initiatief, maar kijk uit voor ongezond fanatisme’

ZAAK-TANJA GROENMet een beloning van 1 miljoen euro hoopt Peter R. de Vries de gouden tip los te krijgen, die leidt tot de vondst van het lichaam van de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Het zorgt voor nieuwe hoop, maar experts waarschuwen ook voor de keerzijde van het 'exorbitante’ geldbedrag. ,,Er kan een ongezonde bounty hunt ontstaan.”

 1. Ophef rond justitievakbond: bestuursleden gedroegen zich mogelijk jarenlang niet-integer

  Ophef rond justitie­vak­bond: bestuursle­den gedroegen zich mogelijk jarenlang niet-integer

  Enkele bestuursleden van justitievakbond Juvox hebben zich mogelijk niet-integer gedragen tegenover leden en andere, kritische bestuursleden. Omdat de bestuursleden ook ambtenaar zijn bij Justitie, heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid een onderzoek ingesteld naar meldingen die het departement heeft ontvangen. Die hebben onder meer betrekking op de voorzitter van de bond, melden onderzoeksjournalisten van het programma Argos zaterdag.
 2. LIVE | Bergbeklimmer (42) weigert vaccin en sterft aan corona, ‘vaccin verplicht bij reis VS’
  Coronavirus
  35

  LIVE | Bergbeklim­mer (42) weigert vaccin en sterft aan corona, ‘vaccin verplicht bij reis VS’

  Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is vandaag voor de eerste keer in drie weken gedaald, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het zijn er nu 662, 57 minder dan gisteren. Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal verder gestegen. Er zijn 2836 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog.