Marsleider Henny Sackers geeft het startschot voor de 102e editie van de Vierdaagse in Nijmegen, in 2018.
Volledig scherm
Marsleider Henny Sackers geeft het startschot voor de 102e editie van de Vierdaagse in Nijmegen, in 2018. © Hollandse Hoogte / Bert Beelen

Een troostvierdaagse zodat het harde trainen niet verloren gaat

Schrijf je inTienduizenden mensen zouden normaal gesproken komend weekend kilometers vreten om zo optimaal te trainen voor het grootste wandelfestijn van de wereld. Dat de Vierdaagse voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is afgelast doet pijn in Nijmegen. De Alternatieve Vierdaagse moet de pijn verzachten. 

  1. Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen afwezige vader van ontvoerde Insiya
    video

    Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen afwezige vader van ontvoerde Insiya

    Shehzad Hemani, de vader van de nu 6-jarige Insiya die zijn dochter vier jaar geleden liet ontvoeren en naar India liet brengen, moet als het aan justitie ligt negen jaar de cel in. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag geëist. Zijn medeverdachte neef Imran S. moet vier jaar de cel in, eist het OM. Beiden mannen waren zoals verwacht niet bij de rechtszaak aanwezig en hadden zelfs geen advocaat naar de rechtbank in Amsterdam gestuurd. De mannen zitten voor zover bekend in India en worden bij verstek berecht. De rechter doet 12 oktober uitspraak.