L.T. (32) is de eerste die voor het in brand steken van een zendmast is veroordeeld. Hij heeft 'geen idee' waarom hij het deed.
Volledig scherm
L.T. (32) is de eerste die voor het in brand steken van een zendmast is veroordeeld. Hij heeft 'geen idee' waarom hij het deed. © Eric Elich

Eerste vonnis zendmastbrandstichter: zes maanden voorwaardelijk cel plus schadevergoeding

De rechtbank Rotterdam heeft gisteren het eerste vonnis uitgesproken tegen een zendmastbrandstichter: verdachte L.T. (32) krijgt een celstraf van een halfjaar (waarvan het gros voorwaardelijk) en 240 uur taakstraf voor de brandstichting in een zendmast bij Maasbree langs de A67. Een impulsieve daad, waarvoor geen ideologische verklaring is gevonden. 

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.