Volledig scherm
Vanuit de lucht zijn de werkzaamheden aan achtbaan Max & Moritz in de Efteling goed te zien. © Airpro Waalwijk

Efteling bouwt aan nieuwe achtbaan op plek van gesloopte bobslee

Het gat tussen de bomen dat de legendarische Bob achterliet, vult de Efteling snel weer op. Al vóór het laatste ritje van de bobslee begon het pretpark met de voorbereidingen voor de nieuwe familie-attractie Max & Moritz. 

De nieuwe attractie is speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud en moet komend voorjaar klaar zijn. De traditionele Zwitserse stijl van de Bobbaan blijft grotendeels behouden, wel wordt het stationsgebouw groter.

De Duitse fabrikant Mack Rides levert de nieuwe achtbaan, die 15 miljoen euro kost. Vanuit de lucht zijn de bouwwerkzaamheden op het bouwterrein tussen het Spookslot en PandaDroom al goed te zien. De aannemer is momenteel bezig met het storten van de funderingen.

Max & Moritz zijn twee kwajongens die voorkomen in een Duits beeldgedicht uit 1865. Samen halen ze streken uit en maken ze hun dorp onveilig, tot ergernis van de bewoners. 

  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.
  2. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.