Volledig scherm
Onderzoek aan de van Zuylenware in Zwolle. In het huis werd het lichaam van Deniz Guldogdu gevonden. © Frans Paalman

Eis kruipruimtemoord: 3 jaar cel voor verdoezelen lichaam, maar vrijspraak voor doodslag

LIVE TWITTERMark de G. (41) uit Zwolle staat vandaag onder grote publieke belangstelling voor de rechter. De G. wordt er van verdacht zijn kameraad Deniz Guldogdu (38) te hebben omgebracht. Hij zaagde zijn lichaam volgens het OM een dag na de moord in stukken, stopte het in zakken en verborg het in de kruipruimte van zijn woning. De G. wordt ook verdacht van het stelen van 1500 euro van het slachtoffer en van verboden wapenbezit.

Het 38-jarige slachtoffer had voor zijn dood drugs gebruikt, dat blijkt uit een toxicologisch onderzoek. De raadsman van De G. zegt dat het drugsgebruik van het slachtoffer van invloed was op zijn dood. Volgens de verdediging vertoonde het slachtoffer vlak voor zijn dood paranoïde gedrag. Hij zou een wapen in de woning van de verdachte hebben gevonden en dat op zijn eigen hoofd hebben gericht, waarna het wapen afging.

De nabestaanden van het slachtoffer eisen een schadevergoeding. Volgens hun advocaat Richard Korver willen zij een schadevergoeding voor de schok. Ze beschikken over verklaringen van psychologen.

Volg hieronder de zitting. Verslaggever Arjen ten Cate is aanwezig in de rechtbank in Zwolle:

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)