ANP / ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / ANP

Energie tegen vooroorlogse prijzen, wat betekent dat?

De regeringspartijen werken aan een prijsplafond voor een basishoeveelheid energie om de torenhoge energierekening te dempen. Vijf vragen.

5 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  Beste @M. Reuvers, dat de VVD van zijn geloof in de heilige marktwerking gevallen is toont aan dat ook daar enig voortschrijdend inzicht plaatsvindt. Rijkelijk laat, maar goed. Als dit mechanisme nou ook nog eens wordt toegepast op wonen en huisvesting, openbaar vervoer, onderwijs, zorg en alle andere zaken die de markt heeft verpest dan wordt dit misschien nog een keer een leuk land om in te leven.
 • Johann Janssen

  1 week geleden
  @M Reuvers klopt de vvd is de vvd niet meer zij hebben hun roots al 12 jaar geleden verloren en zijn verworden tot een steunpartij van kaag.
 • Johann Janssen

  1 week geleden
  dat betekend niets. want je betaald dan nog steeds voor die voorzieningen. trouwens waarom moet energie vallen onder het hogere btw tarief.
 • M Reuvers

  1 week geleden
  en ik maar denken dat de VVD de marktwerking als het grootste goed ziet. Dan is dit toch wel een erg socialistische, lees linkse, maatregel. Ze doen ook al niets voor het MKB. Rare partij die VVD.
 • Anton van Driel

  1 week geleden
  Vooroorlogs... Ik dacht dat dit woord (voor) altijd gerelateerd zou zijn aan een periode net voor de 2e wereldoorlog. Er moet toch wel heel wat aan de hand zijn in Oekraine wil deze de plek innemen van de 2e wereldoorlog, voor wat betreft het 'vooroorlogse'. De suggestie is hiermee in ieder geval gewekt dat de situatie in Oekraine net zoveel impact heeft op de wereld als WO2. Behoorlijk misplaatst als je het aan mij vraagt.