Volledig scherm
Johan van Laarhoven met zijn Thaise vrouw Tukta. © privébeeld

Ernstig zieke Van Laarhoven heeft 16 aandoeningen, kort geding voor medische hulp

VideoDe naar Nederland gebrachte Johan van Laarhoven (59) heeft zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding willen de advocaten afdwingen dat de Tilburgse coffeeshophouder accurate medische zorg krijgt. Die zaak dient vandaag al.

Advocaat Gerard Spong en zijn kantoorgenoot Sidney Smeets zijn vanochtend bij de penitentiaire inrichting (PI) in Vught aangekomen om daar te spreken met Van Laarhoven. Ze willen zeker een uur met hem praten, zei Spong. Waarover wilde hij niet zeggen. Wel zei hij dat hij zwaar tilt aan de gezondheidstoestand van zijn cliënt.

De 59-jarige Van Laarhoven arriveerde gisteravond in Nederland, na ruim vijf jaar geleden in Thailand te zijn veroordeeld tot een celstraf van 75 jaar wegens witwassen. Van Laarhoven zat in Bangkok gevangen en keerde naar Nederland terug na bemiddeling van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Na zijn aankomst op Schiphol mocht Van Laarhoven zijn familie niet zien. In plaats daarvan werd hij naar Vught gebracht. De Thaise vrouw van Van Laarhoven zit nog steeds vast in Thailand. Zij is veroordeeld tot elf jaar cel.