Broedvogels op een wadplaat, op de achtergrond is aardgasproductieplatform van de NAM op de Noordzee bij Ameland.
Volledig scherm
PREMIUM
Broedvogels op een wadplaat, op de achtergrond is aardgasproductieplatform van de NAM op de Noordzee bij Ameland. © Hollandse Hoogte / Sijmen Hendriks

Europa en VS oefenen sinds de oorlog druk uit op Nederland om meer gas te leveren

Zowel Europa als de Verenigde Staten oefenen druk uit op Nederland om meer gas te leveren. Naast gas uit Groningen - tot dusver een no go - valt het oog op gas onder de Noordzee.

6 reacties

 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Je moet prioriteiten stellen, als je er eerst weer over moet vergaderen ben je veel te laat.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  laten wij ons hier de les lezen door de eu en de vs? dit kabinet had al lang maatregelen moeten nemen, zodat wij voldoende gas zouden kunnen gebruiken. echter ze verrekken het gewoon om de groningers te steunen die zelf al hebben aangegeven om meer gas te gaan leveren.
 • A I Anders

  1 maand geleden
  Ze promoten zich altijd het beste jongetje van Europa te zijn, maar laten nu toch wel heel veel steken vallen. Op alle gebieden.
 • Japie lamers

  1 maand geleden
  Ik vind die druk om meer gasleveranties niks meer dan normaal. Er moet zoveel mogelijk gas gewonnen worden. Alle velden operationeel maken, zowel in Groningen maar zeker in het Waddengebied. Ten eerste kunnen we bijna niet zonder dat gas zonder leverantie van Ruslands gas stop te zetten en ten tweede, het is toch van de gekke om voor miljarden euro's aan gas in de grond te laten zitten. Ik zou zeggen compenseer die Groningers en snel de productie van aardgas verhogen, het is 2 voor twaalf.
 • Francis Wally

  1 maand geleden
  Betaal de al ontstane en toekomstige schade ruimschoots in Groningen en er wordt grof geld verdiend door de aardgas winning weer op te voeren.