Europa en VS willen dat Nederland meer gas wint, maar hoe? ‘Nog serieuze hoeveelheden op Noordzee’

met videoNu het Westen vreest voor een Russische gasblokkade, neemt de druk op Nederland toe om de Groningse gaskraan toch weer open te draaien. Het kabinet weigert dat voorlopig pertinent en ziet extra Noordzee-gas als oplossing. Maar is dat afdoende?

4 reacties

 • gregor vink

  1 maand geleden
  vroeger was het zo dat bossen Co2 omzetten in zuurstof , tegenwoordig zijn bossen verantwoordelijk voor plusminus 25 procent van de Co2 uitstoot , dit is het gevolg van wat er heel diep in de aardbol gaande is dit is een cyclus die zich om de 15000 jaar herhaalt , veranderingen in de magnetishe velden van onze aardbol . Je kunt de natuur niet manipuleren . De natuur manipuleert de mens.
 • Peters

  1 maand geleden
  Ik ben erg benieuwd welke afwegingen er worden gemaakt op gebied van biobrandstoffen dus graan voor boekhoudkundige co2 reductie of graan voor hongerend Afrika. Food or Fuel. Gaan we voor bio of kiezen we voor eten voor minder honger. Allemaal afwegingen waarbij utopieën opzij moeten worden gezet. En we eindelijk ons gezond verstand moeten gebruiken en verder moeten kijken als het feel good gevoel bij het eten en het tanken.
 • Japie lamers

  1 maand geleden
  Snel beginnen met de gaswinning en niks aantrekken van die honderden protestacties die zullen komen. Dit Noordzeegas is goed om van het Russisch gas af te komen en goed voor de economie, dus een win-win situatie.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  door de groningers eidelijk goed te behandelen. doen ze dat dan kunnen ze gewoon gas uit dat gasveld halen.