Europarlement bindt strijd aan met wolf, afschieten moet makkelijker worden

VIDEOWolven moeten afgeschoten mogen worden als ze in bepaalde regio’s te veel schade aanrichten. Met nu al meer dan 20.000 wolven in Europa begint het uit de hand te lopen, vinden specialisten van het Europees Parlement, die de beschermde status willen ‘afschalen’.

20 reacties

 • Jules Vismale

  4 maanden geleden
  Nou lijk ik te vernemen dat de EU, terwijl ze de wolf hier kwijt willen, gewoon tienduizenden buitenlanders in Nederland willen blijven binnenlaten waar we hier totaal geen woningen, werk, voeding, scholing etc. voor hebben! Daarbij is het erg huichelachtig om Nederland vol met mensen te gaan stoppen en dan opeens te beweren dat hier geen wolven, bevers enz. mogen leven! Als trouwens bepaalde mensen eens weten hoeveel wij aan dieren consumeren dan zou de wolf nog jaloers hierover gaan worden!
 • Pauline de Jong

  4 maanden geleden
  Kwetsbaar vee en huisdieren moet men gewoon goed beschermen (rasters, nachtverblijven etc). Wolven die met rust worden gelaten, zullen zich met name richten op andere in het wild levende dieren. Er zijn bovendien nooit 'te veel' wolven.
 • tgm beuningen

  4 maanden geleden
  Dierenliefde is...een hertenkamp met een wolf.... :-(
 • Sander Hagenbeek

  4 maanden geleden
  De wolf trekt door de terugkerende extreme koude in noordelijke landen, o.a. door poolverschuiving, naar gebieden met een milder klimaat. Aannemelijk dat er meer volgen want 'schapen' genoeg in NL.
 • ron klein

  4 maanden geleden
  Weg met de wolf , dit dier hoort in Polen en Rusland waar plek genoeg is