Volledig scherm
De haai in de ton © Politieteam Walcheren

Excuus van fietser die in Vlissingen door rood rijdt: ‘Ik heb een haai in mijn tas!’

updatePolitieagenten horen de gekste smoesjes voor overtredingen. Het verhaal van een fietser die zaterdagavond in Vlissingen werd aangehouden omdat hij voortdurend door rood reed, sloeg alles maar bleek níet gelogen. Hij had namelijk een levende haai in zijn tas, meldde hij de dienders, en kon daardoor niet remmen. 

Politieteam Walcheren bericht over het opmerkelijke voorval op Facebook. Agenten zagen hoe de man zich met gevaar voor eigen leven een weg baande door donker Vlissingen, daarbij rode verkeerslichten negerend.  Hij werd staande gehouden en gevraagd naar de reden van zijn gedrag. ,,Ik heb een vis in mijn tas en kon daardoor niet remmen", antwoordde de man. Hij liet vervolgens weten dat het om een haai ging. 

Toen agenten vervolgens vol ongeloof de tas inspecteerden, zagen ze inderdaad een kunststof ton met daarin een kleine levende haai voor in een aquarium.

Van de verbazing bekomen hebben de agenten de man naar huis geëscorteerd, waar de haai in goede gezondheid in het aquarium is gezet. De man is wel bekeurd voor het door rood rijden.

Volgens de politie ging het om een mini-haai met de wetenschappelijk naam Ariopsis Seemanni. De vissen zijn te verkrijgen in speciaalzaken (dierenwinkels). ‘De meneer in kwestie betreft een liefhebber die aquaria heeft en heeft de vis opgehaald bij iemand waar de haai in een te kleine bak leefde’.