Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © REUTERS

Expert over wereldwijde cyberaanval: ‘Dit is een wake-upcall. Een zaak voor premier Rutte’

Bedrijven in binnen- en buitenland hebben waarschijnlijk nog dagen, misschien wel weken de handen vol aan de cyberaanval die vrijdag door criminelen werd ingezet. Dat zegt Dave Maasland van cyberveiligheidsbedrijf ESET Nederland. Hij spreekt van een wake-upcall. ,,Hier moet op het hoogste niveau door Rutte over gesproken worden.”

4 reacties

 • Hendrik Horden

  3 maanden geleden
  Niet alleen de overheid schijnt cybersecurity te onderschatten, ondanks de inzet van allerlei organisaties; ik denk dat hetzelfde geldt voor (te) veel andere organisaties en burgers. Het lijkt alsof we constant achter de feiten aanlopen; jammer genoeg.
 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  Aanpakken dus die Russen, allemaal criminelen net als de Chinezen. Of is dit discriminatie?
 • A I Anders

  3 maanden geleden
  Rutte? Wat moet die hier aan doen? Die weet nog niet eens hoe zijn eigen computer werkt. Als je het aan hem overlaat komt er alleen maar meer ellende van.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Helaas een bewijs dat de meeste bedrijven vwb hun automatisering vrij naïef zijn. Bij grote banken zien ze beveiliging als serieus issue en zijn investeringen hierin normaal. Oplossingen a la een Rutte bieden enkel nog veel meer onzekerheid! Beveiliging is namelijk geen politiek! Juist niet!