Experts voorspellen ‘crash van het systeem’ als we zo doorgaan: ‘Leef gezond en betaal belasting’

ConsuminderenPersoneelstekort, stikstofcrisis, klimaatverandering. We lopen in ons land met zijn allen tegen grenzen aan. Maar intussen willen we niks opgeven. Experts voorspellen ‘een crash van ons systeem’ als we zo doorgaan. 

22 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Ik lees heel veel mensen die de 'oplossing' zien in minder mensen. Afgezien van de vraag hoe je dat voor elkaar krijgt (oorlog willen we niet en op een nieuwe pandemie zit ook niemand te wachten) kunnen we maar één ding doen en dat is minderen. De ecologische voetafdruk van de Nederlander is ruim 7x groter dan de beschikbare biocapaciteit in dit land. Ergo: minder vlees, minder auto's, minder uitstoot. De pest is alleen dat we zo verwend zijn dat we denken dat we overal maar 'recht' op hebben.
 • Erica Te B.

  2 maanden geleden
  Marco Walbbeek, dat zie ik ook zo. '1984' is in oprichting. De meeste mensen willen het alleen nog niet zien tot ze er midden in zitten en er geen weg terug is. De media, politici, rechters doen flink mee om dit te realiseren. Politici door wegkijken van echte problemen en telkens over onbenullige zaken zoals 'een Nokia' wekenlang te discussiëren. De media door de daders niet te vermelden, zo hoeven de echte problemen niet aangepakt te worden en wordt het van kwaad tot erger.
 • marco walbeek

  2 maanden geleden
  probleem is onze eigen overheid, die als makke schaap de WHO volgt. de WHO stuurt op een grote reset van onze mannier van lecen om daarna een eigen systeem op te richten, gebaseerd op controle van de burger en waarbij de grote bedrijven (en elite, zie davos) grote fianciele belangen en invloed hebben.
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Volgens mij hebben al heel wat gewone mensen dit jaren geleden al geroepen. Maar het blijft voortrazen zolang er mensen, groepen,stichtingen instanties en weet ik wie nog meer van kunnen blijven profiteren. Tot dat het echt op is. En dan heb je pas een echte crisis.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Japie, je loopt achter, China heeft de een kind politiek achter zich gelaten want de bevolking verouderd in rap tempo ook omdat veel jongeren als ze de kans krijgen naar het buitenland gaan. Nederland verouderd trouwens ook in rap tempo.