Experts vrezen voor overcompenserende feestvierders: ‘Ze zijn niet gewend aan alle prikkels’

VideoVerslavingsexperts waarschuwen voor uitwassen met drugs nu Nederlandse jongeren zich weer mogen uitleven op festivals en in nachtclubs. Ze vrezen voor de inhaalslag die jongeren willen maken, terwijl de gewenning aan drugs op een laag pitje staat.

5 reacties

 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Ja, Mattie. Jij hebt er, zoals gewoonlijk, verstand van. Dat denk je zelf in iedergeval bij alles.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Nee Mies, mensen weten niet meer hoe ze zich moeten gedragen, dat is van alle tijden.
 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Ik dacht dat steeds werd gezegd dat er zoveel gedronken werd sinds de pandemie, wat onder andere huiselijk geweld heeft laten stijgen. En nu vrezen ze voor een inhaalslag?
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  Volgens mij hebben veel jongeren vaak gewoon doorgefeest als ik de krantenberichten moet geloven, die hebben zich voor het overgrote deel niets van de maatregelen aan getrokken.
 • Hennie Piek

  1 maand geleden
  Ja hoor, de experts hebben weer wat bedacht. De heren vervelen zich nu de corona regels minder worden. Dus op zoek naar een volgend heet hangijzer.
 1. Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip wordt op dinsdag 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen gehouden. De studente verdween 28 jaar geleden op 18-jarige leeftijd, exact op die datum, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak, melden de stichting en de studentenvereniging.
 2. Deltavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  Play
  VIDEO

  Deltavari­ant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’