Extreme weerfenomenen door klimaatverandering: ‘We zijn laat, maar niet té laat’

VIDEOTerwijl Limburg zijn wonden likt na de heftige overstromingen, staan grote delen van Europa in brand. Extreem weer: door klimaatverandering komt het steeds vaker voor. Gevaarlijk voor de mensheid, waarschuwen deskundigen, maar ook peperduur. ,,De kosten van maatregelen zijn veel lager dan de schade als we niets doen.”

8 reacties

 • R. Laarman

  2 maanden geleden
  Overbevolking Het grote gevaar van de mens,is de mens .Het meeste CO2 produceert nog altijd de mens.
 • Chris Verberkt

  2 maanden geleden
  Overbevolking is een niet meer te stoppen probleem.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 maanden geleden
  Wij Nederlanders zijn vrij laconiek, als het strand ongeveer aan de Veluwezoom ligt, kijken we wel wat we kunnen doen, Het is alsof je bij een politieagent in de laars pist en vraagt hoe hoog de waterstand is, dat loopt ook zelden goed af.
 • Johan Jansen

  2 maanden geleden
  Het is al veel te laat. het draait alleen nog maar om geld en de natuur is hier de dupe van. de mens de hoofdschuldige aan de komende ondergang kun je niet meer opvoeden en veranderen, dat zie je nu ook weer met deze vakantieperiode. massaal in de file naar vakantiebestemmingen waar men kan worden verrast door het natuurgeweld branden hitte en overstromingen en dan maar klagen over klimaatveranderingen waar jullie zelf de oorzaak van zijn.
 • J.C. van Hoytema wijbrans

  2 maanden geleden
  Wie niet horen wil moet maar voelen. Dit scenario is al vanaf de jaren '70 van de 20e eeuw voorspeld. Om moedeloos van te worden.