Volledig scherm
Facebook. © AFP

Facebook laat EU-partijen tijdelijk buiten België adverteren

Facebook laat het Europees Parlement en Europese politieke partijen tijdelijk adverteren in de hele EU. Eerder mochten deze instanties door Facebook-beleid alleen in België adverteren; wat voortvloeide uit een maatregel om beïnvloeding van verkiezingen te bemoeilijken. 

Dat meldt Tweakers. Een woordvoerder van Facebook zegt tegen Politico dat ‘een aantal’ pagina’s vrijstelling heeft gekregen van de regels, nadat het Europees Parlement daarom had gevraagd. Het gaat om de Facebookpagina’s van het Europees Parlement en die van Europese politieke groepen en partijen.

Facebook zegt sinds februari continu in gesprek te zijn geweest met de Europese instanties en nog steeds te overleggen met de Europese Commissie over de advertentiekwestie.

Begin april verzochten EU-instanties Facebook per brief om het adverteren buiten België mogelijk te maken. Destijds mochten de instanties en partijen alleen nog bij de zuiderburen adverteren, omdat politieke advertenties en gepromote berichten op het platform volgens nieuwe regels alleen zijn toegestaan in het land waar de adverteerder zich heeft geregistreerd. In het geval van Europese instanties en partijen is dat België.

  1. 85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’
    PREMIUM

    85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’

    Het Almeerderstrand krioelt deze dagen van de vrouwen - en vliegen - tijdens de Libelle Zomerweek, dit jaar extra feestelijk omdat het blad 85 jaar bestaat. Duizenden moeders, dochters en vriendinnen geven gemiddeld tachtig tot negentig euro per dag uit aan allerhande snuisterijen zoals ontharingsrollers, slippers met glitters en massagekussens. Onder meer Luv’, Glennis Grace en Jody Bernal zorgen voor het muzikale vermaak. Vanwege het thema ‘Een feest voor vriendinnen’ vroegen we drie vriendinnenclubjes naar hun vriendschap.